Hou de koude buiten met goede isolatie van uw woning

De eerste koudeprik is geweest en vanaf nu wordt het alleen maar kouder. Dan is het fijn thuiskomen in een warm huis! Wist u dat een goede isolatie ook uw energiefactuur naar beneden haalt?

Verbeter uw isolatie

Een goede isolatie verbetert het comfort van uw woning én is beter voor het klimaat. Maar hoe begint u daar nu aan?

Een eerste stap is uitzoeken waar er nog mogelijkheden zijn tot het verbeteren van de isolatie van uw woning. Zijn er spouwmuren die nog een upgrade kunnen gebruiken of is uw dak nog niet geïsoleerd? Had u al eens aan vloerisolatie gedacht?

De leeftijd van uw woning

Ook belangrijk bij het isoleren van uw woning is nagaan welk bouwjaar de woning heeft. Zo zullen woningen gebouwd tussen 1976 en 1982 vrijwel geen vloerisolatie hebben of kan de dakisolatie een upgrade gebruiken.

Huizen gebouwd tussen 1983 en 1991 hebben vaak al overal isolatie, maar is de kwaliteit eerder aan de lage kant. Hier is een complete controle aan te raden en waar mogelijk tijd om verbeteringen toe te passen.

Van 1992 tot nu zijn de huizen vrijwel allemaal goed geïsoleerd. Wil je je woning energieneutraal maken? Dan zijn een paar extra ingrepen aan te raden!

isolatie in uw woning - Lexus pleisterwerken

Jaarlijkse controle

Wanneer alle isolatiemogelijkheden voor uw huis zijn toegepast, maakt u best meteen een nieuwe afspraak om het jaar nadien alles te laten controlen. De specialist checkt dan of alle naden en kieren nog steeds even goed afgedekt zijn en zal aangeven waar er mogelijks een nieuwe ingreep nodig is. Deze controle laat u best jaarlijks uitvoeren, zodat uw huis altijd zo goed mogelijk geïsoleerd is!

Bij Lexus doen we beroep op ervaren aannemers en specialisten die zorgen voor een verfijnde afwerking met gebruik van de beste producten voor een topresultaat!

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoe wij uw huis kunnen optimaliseren!